Vacature Medior Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling

Medior Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling in Bodegraven

Medior Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling (32-36 uur)

Wat ga je doen?

Je treedt op als adviseur in kleine tot grote ruimtelijke projecten. Hierbij kun je denken aan het proces van bestemmingsplannen, en anterieure overeenkomsten, participatie, planschade, buitenplanse omgevingsplanactiviteiten (BOPA), wijziging omgevingsplan, nadeelcompensatie en bezwaar en beroep.

 • Je zorgt hierbij voor een zorgvuldige afweging in de afwikkeling van ruimtelijke processen en procedures en ben je aanspreekpunt voor in- en externe partijen.
 • Daarnaast beoordeel je principeverzoeken om af te wijken van het bestemmingsplan, in samenwerking met andere beleidsvelden en adviseer je collega's over de toepassing van ruimtelijk beleid bij omgevingsvergunningen en in handhavingszaken.
 • Je bent (mede) verantwoordelijk voor het adviseren, voorbereiden, opstellen en zowel inhoudelijk als procesmatig begeleiden van (herzieningen van) bestemmingsplannen.
 • Je onderhoudt hierbij in- en externe contacten en levert inhoudelijke expertise op beleids- dan wel procesmatig- en juridisch niveau.

Wat breng je mee?

Je hebt een dienstverlenende instelling en bent gedreven en ondernemend. Je bent communicatief vaardig in woord en schrift en je hebt een pragmatisch manier van werken, en een goed oog 'voor de wereld buiten het gemeentehuis'. Je wacht niet af maar zet zelf de eerste stap: je denkt in kansen en mogelijkheden, bent flexibel maar bent je ook bewust van de positie van de gemeente binnen het planproces. Je voelt je thuis in een informele organisatie zonder direct leidinggevende en werkt zelfstandig. Je bent omgevingsbewust, hebt inlevingsvermogen en een goed gevoel voor ambtelijke- en bestuurlijke verhoudingen. Daarnaast heb je:

 • Een afgeronde hbo of wo opleiding in de richting van ruimtelijke ontwikkeling, planologie of omgevingsrecht.
 • Ruime kennis van wetgeving, (gemeentelijk) beleid, procedures op onderdelen van het betreffende terrein en het kunnen toepassen hiervan.
 • Ruime ervaring in het optreden in overlegsituaties en het daarin toelichten en verdedigen van standpunten en het doen van voorstellen.

Wat bieden we jou?

 • Afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring is deze functie (indicatief) ingeschaald in schaal 10 (max. € 5.009,00 bruto per maand bij een werkweek van 36 uur) met een individueel keuzebudget (IKB) van 17.05%.
 • Het betreft een arbeidsovereenkomst van een jaar dat bij wederzijdse tevredenheid kan worden omgezet naar een vast dienstverband.
 • Wij kennen een aantrekkelijke pensioensregeling bij het ABP.
 • Een organisatie waarin je vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt, die van jou verwacht dat je flexibel bent en initiatief neemt en waarin je schouder aan schouder samenwerkt met bestuurders en collega's.

Wie zijn wij?

Een hoogwaardige dienstverlening richting onze inwoners, ondernemers en bezoekers, staat bij ons hoog in het vaandel. Onze medewerkers nemen verantwoordelijkheid, pakken eigenaarschap en ondernemen actie. Onze toegevoegde waarde vertaalt zich in zowel werken mét als vóór de inwoners om samen tot de beste resultaten te komen. Wij betrekken onze inwoners actief bij onze plannen en geven ruimte aan hen om zelf initiatieven te nemen. Wij werken met ruim 240 toegewijde collega's in vier domeinen integraal samen aan diverse opgaves en thema's zoals die vanuit de samenleving op ons af komen. Deze samenorganiserende manier van werken maakt ons als organisatie flexibel en wendbaar. Dit maakt dat wij kunnen blijven inspelen op de blijvend veranderende omgeving. Wij zijn trots op onze collega's en helpen hen bij hun persoonlijke groei. Wij kennen voldoende doorgroeimogelijkheden en bieden een prettige werkomgeving.

Belangstelling?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel, stuur dan je CV en motivatiebrief . Voor vragen over de vacature, kun je via telefoonnummer contact opnemen met of Barbera Drost, senior juristen Grondzaken en over de procedure met Fleur Frijling, HR adviseur.Functie:adviseur ruimtelijke ontwikkeling
Startdatum:02-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:5009 – 5009
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Bodegraven-Reeuwijk via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Bodegravenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de bodegravenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Bodegraven
 2. Medior Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling Gemeente Bodegraven-Reeuwijk 02-12-2023

Bekijk ook andere vacatures