Vacature Zorgbemiddelaar Behandelcentrum

Zorgbemiddelaar Behandelcentrum in Zwammerdam

Ipse de Bruggen, Zuid Holland

Werken met verstandelijk & meervoudig gehandicapten

Zorgbemiddelaar Behandelcentrum Middenweg

IP08624

Heb je een warm hart voor cliënten met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek, ben je klantgericht, ga je door tot het resultaat is behaald en ben je in staat complexe zorgvragen uiteen te rafelen? Kan je daarnaast goed luisteren, de juiste vragen stellen, zit pro-activiteit in je genen en ben je een kei in plannen en organiseren? Dan is de baan zorgbemiddelaar Behandelcentrum Middenweg wellicht iets voor jou.

Wie zijn wij

Ipse de Bruggen is de grootste zorgorganisatie in Zuid-Holland voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij zijn gespecialiseerd in complexe zorgvragen. Op bijna 400 zorglocaties bieden wij met ruim 5.500 medewerkers en 2.200 vrijwilligers bijna 5.700 cliënten zorg en ondersteuning bij wonen, werken, leren en ontspannen. Onze missie is: zorgen dat cliënten een goed leven hebben en zich kunnen blijven ontwikkelen. Wij geloven dat er altijd meer mogelijk is. Hoe klein het stapje ook is.

Je komt te werken bij de Afdeling Zorgbemiddeling, waarbij je specifiek de bemiddeling voor Behandelcentrum Middenweg op zal pakken. Dit is een uniek behandelcentrum binnen de grote organisatie. Behandelcentrum Middenweg biedt klinische en ambulante behandeling aan volwassenen met een licht verstandelijke beperking en onbegrepen, risicovol gedrag en bijkomende psychiatrische problematiek. De doelgroep, bekend als SGLVG (Sterk Gedragsgestoord Licht Verstandelijk Gehandicapt) is complex, waarbij altijd sprake is van dubbele en vaak ook een triple diagnose. Er wordt binnen Behandelcentrum Middenweg zorg geboden vanuit verschillende financieringsstromen: WLZ, Forensisch en de GZSP.

Jouw baan als zorgbemiddelaar behandelcentrum Middenweg

Als zorgbemiddelaar van Behandelcentrum Middenweg ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van het gehele proces van aanmelding tot plaatsing voor klinische opname en ambulante behandeling. Je zoekt en onderhoudt contact met cliënten en hun vertegenwoordigers, andere organisaties, Justitie, het Zorgkantoor, het CIZ en andere partijen als de MEE en het Veiligheidshuis. Samen met het multidisciplinaire team van Behandelcentrum Middenweg beoordeel je de aanmeldingen. Je gaat met cliënten, vertegenwoordigers en professionals betrokken bij de cliënt in gesprek om te bepalen of het een passende vraag is voor Behandelcentrum Middenweg.

De zorgvragen die gesteld worden zijn complex en er is over het algemeen sprake van een grote mate van urgentie. Je werkt nauw samen met de gedragskundigen, managers en AVG artsen verbonden aan de Middenweg om multidisciplinair snel tot een besluit te komen. Je hebt hierin ook nauw contact met de aanmelder om ervoor te zorgen dat er een duidelijk beeld is van wat de cliënt nodig heeft en of dit past bij het aanbod van de Middenweg. Indien nodig adviseer je ook over andere passende zorg en/of het inzetten van overbruggingszorg. Goede communicatie, zowel mondeling als in geschrift, is een belangrijk onderdeel van je werk. Ook werk je samen met je collega's binnen de afdeling zorgbemiddeling, zorgadministratie, zorgverkoop, marketing & communicatie en de servicedesk.

Je zorgt voor het op orde zijn van de financiering en verzorgt de indicatieaanvragen. Het is belangrijk dat je de ontwikkelingen binnen je eigen vakgebied bijhoudt om je expertrol t.a.v. wet- en regelgeving en financieringsvormen van de zorg- en dienstverlening uit te kunnen voeren.

Je kunt deels vanuit huis werken, maar zal vooral op locatie aanwezig zijn, waarbij je standplaats Zwammerdam is. Behandelcentrum Middenweg bestaat uit 2 locaties, waarbij de ene kliniek op het terrein van Ipse de Bruggen in Zwammerdam ligt en de andere kliniek gevestigd is in de Kijvelanden in Poortugaal. Naast aanwezigheid op de klinieken zullen je werkzaamheden soms ook op het Servicekantoor in Zoetermeer plaatsvinden. Daarnaast zal je vanuit je betrokkenheid bij regionale organisaties/overleggen ook op plekken elders bijeenkomsten bijwonen.

Jouw profiel

Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding, in de richting zorg, maatschappelijke dienstverlening, proces/verandermanagement en/of zorgmanagement. Je hebt affiniteit met de SGLVG zorg en/of ervaring binnen de (L)VG zorg, justitie of GGZ. Je legt en onderhoudt gemakkelijk contacten, kunt goed samenwerken en je kunt plezierig schriftelijk en mondeling communiceren.

Daarnaast verwachten wij van jou dat je:

 • ondernemend en overtuigend bent;
 • tactvol bent en kunt onderhandelen, waarin je alle belangen laat meewegen;
 • inventief bent en tegengestelde belangen goed kunt overbruggen;
 • creatief denkt en oplossingsgericht werkt;
 • flexibel bent ingesteld en goed kunt omgaan met de wisselende werkdruk;
 • zelfstandig kunt werken;
 • gemakkelijk adviezen kunt geven en groepen kunt voorzitten;
 • bij voorkeur kennis hebt van wet- en regelgeving, WLZ, Forensisch en de GZSP.

Wat wij bieden

 • Een tijdelijk contract voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband en contracturen in overleg van 32 uur per week
 • De mogelijkheid om meer uren te werken via aanvullend flexibel werk
 • Een bruto maandsalaris tussen € 2.986 - € 4.264 op basis van 36 uur, conform CAO gehandicaptenzorg FWG 50
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% en 8% vakantiegeld
 • Reiskostenvergoeding en gratis parkeren voor de deur
 • Een introductieprogramma om je goed voorbereid te laten starten
 • Zo goed als onbeperkt leren middels e-learning van GoodHabitz
 • Diverse overige trainings-, cursus- en opleidingsmogelijkheden
 • Jaarlijks € 750 fiscaal voordeel bij o.a. de aanschaf van een telefoon, laptop, tablet, fiets of het abonnement van jouw sportvereniging
 • De mogelijkheid extra verlofuren fiscaal voordelig te kopen en te verkopen

Informatie

Je werkt bij Ipse de Bruggen vaak met kwetsbare cliënten en daarom zijn wij zeer zorgvuldig in ons selectiebeleid. De aanvraag Verklaring omtrent het gedrag (VOG), het navragen van referenties en het opvragen van informatie bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd maken om die reden onderdeel uit van de selectieprocedure.
Voor informatie over de functie kun je van maandag t/m donderdag contact opnemen met de manager zorg- en trajectbemiddeling, (), tel: .Functie:zorgbemiddelaar behandelcentrum
Startdatum:18-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:2986 – 4264
Uren per week:32 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Ipse de Bruggen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Bodegravenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de bodegravenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Bodegraven
 2. Zorgbemiddelaar Behandelcentrum Ipse de Bruggen 18-11-2023

Bekijk ook andere vacatures