Vacature Medewerker

Medewerker in Bodegraven

Solliciteren voor "Medewerker amv Bodegraven POA"

Medewerker amv Bodegraven POA

Voor jouw toekomst én die van een ander. Maak jij het verschil?

Bij COA zie je een stukje van de wereld, zónder te reizen. Je leert anderen culturen, religies, talen en eten kennen. Tegelijkertijd laat jij mensen met de Nederlandse taal en cultuur kennismaken en zorg je dat ze zich hier veilig voelen. Een hele interessante werkomgeving! Word jij enthousiast van het begeleiden van jongeren? En ben je op zoek naar een uitdagende baan in Bodegraven?

Jouw rol als jeugdwerker

Als jeugdwerker begeleid je alleenstaande minderjarige vluchtelingen (amv) tussen de 13 en 18 jaar. Zij wonen bij COA in een aparte opvang, een woongroep met leeftijdsgenoten, waar ze 24/7 worden begeleid. Je begeleid jongeren uit verschillende landen en culturen en leert ze wegwijs worden in Nederland. We zetten in op zelfredzaamheid zodat ze vanaf hun 18e zelfstandig kunnen wonen in een asielzoekerscentrum (azc), eigen woonruimte in Nederland of het land van herkomst.

Vaak hebben de jongeren het nodige meegemaakt. Dat vraagt om kennis en kunde van jou als jeugdwerker. Je werkt nauw samen met collega's van verschillende expertises om zo kwalitatieve opvang te bieden.

Enerzijds begeleid je de jongeren door het bieden van structuur en duidelijkheid door te ondersteunen bij de dagelijkse taken. Daarnaast ben je mentor van een aantal jongeren, waarmee je één op één gesprekken voert en ze helpt bij de dingen waar ze tegen aan lopen. Je onderhoudt contact met externe organisaties en hulpverleners, zoals school, voogd en huisarts.

Ook bedenk, organiseer en begeleid je activiteiten. In jouw rol als jeugdwerker kun je ook als mentor voor collega's fungeren. Een ontzettend afwisselende functie, waarbij je de jongeren goed leert kennen en er echt voor ze kan zijn.

Functie-eisen

 • Opleiding : je hebt een hbo-diploma (bijv. Social Work, MWD, SPH of pedagogiek). Je bent SKJ geregistreerd of hebt de mogelijkheid om je op korte termijn te registreren. Indien je niet gecertificeerd bent kun je contact opnemen met het SKJ om te laten beoordelen of je voor een registratie in aanmerking komt of dat je een scholingsadvies nodig hebt.
 • Werkervaring : bij voorkeur heb je werkervaring in het welzijnswerk en/of (jeugd)hulpverlening.
 • Persoonlijkheid : je staat stevig in je schoenen.
 • Flexibiliteit : je bent beschikbaar voor dag-, avond- en nachtdiensten.
 • VOG : we hebben een positieve Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig en je bent bereid om de eed of belofte af te leggen.

Waar ga je werken?

Het COA groeit en daarom zoeken we nieuwe collega's. Je komt te werken op onze locatie in Bodegraven. Naast permanente azc's hebben we ook noodopvanglocaties en openen de komende tijd door het hele land nog meer locaties. De grootte van de opvanglocaties en de aantallen jongeren per locatie varieert. Een team bestaat uit 25 tot 40 medewerkers. En zijn werkzaam in functies als huismeester, woonbegeleiders Jeugd of gedragsdeskundige.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een werkomgeving waarin je echt iets voor iemand kan betekenen en waar geen dag hetzelfde is. COA is een informele werkgever waar veel kansen liggen om jezelf te ontwikkelen.

Je krijgt een veelzijdig takenpakket en veel ruimte om hier je eigen invulling aan te geven. We ondersteunen je in jouw persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling, want duurzame inzetbaarheid en diversiteit in ons personeelsbestand vinden we belangrijk. Verder bieden wij jou als jeugdwerker bij het COA:

 • Salaris : € 3.207,22 - € 4117,24 bruto per maand, op basis van 36 uur.
 • Dienstverband : 28 - 36 uur per week. In eerste instantie voor de duur van 1 jaar, met zicht op een vast dienstverband.
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden : onder andere pensioen, vitaliteitsuren, loopbaanbudget, individueel keuzebudget (IKB) van 18% (incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering).
 • Vakantieverlof : 144 uur bij een fulltime dienstverband (plus 26 uur in IKB).
 • Vrijheid : om je eigen agenda te beheren en jouw mentorgesprekken in te plannen, maar ook om jezelf te kunnen zijn.
 • Ruimte voor ontwikkeling : wij hechten veel waarde aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling. We bieden daarvoor verschillende mogelijkheden. Denk aan het volgen van een opleiding, waardoor je nog beter kunt functioneren in je huidige functie of kunt doorgroeien.

Het COA als werkgever

Bij het COA vangen we al sinds 1994 asielzoekers op in opvangcentra. In onze opvangcentra bieden we hen basisvoorzieningen en begeleiding naar hun toekomst in Nederland of daarbuiten. Onze organisatie is altijd in beweging. Meebewegen met de (politieke) realiteit en samen inspelen op kansen zit in onze genen. In ons DNA herken je de kernwaarden Menswaardig, Samen, Open en Resultaatgericht. Herken jij je hierin als mens en collega? Diversiteit en inclusie vinden wij belangrijk, daarom bieden wij al onze collega's gelijke kansen.


Solliciteer

Ben jij enthousiast over deze functie? Wacht dan niet langer en solliciteer vandaag nog!

Vragen over de sollicitatieprocedure kun je stellen via . We kijken uit naar jouw reactie!

Titel: Medewerker amv Bodegraven POA

Nummer: 2821

Locatie: Goudseweg, 32, 2411 HL, Bodegraven, Netherlands

Deadline: -Functie:medewerker
Startdatum:10-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3207 – 4117
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Centraal Orgaan opvang asielzoekers via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Bodegravenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de bodegravenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Bodegraven
 2. Medewerker Centraal Orgaan opvang asielzoekers 10-12-2023

Bekijk ook andere vacatures