Vacature Begeleider Dagbesteding MBO

Begeleider Dagbesteding MBO in Bodegraven

 • Redactie Bodegraven
 • 15-12-2023

Begeleider Dagbesteding Mbo3 in Zwammerdam

Werken met verstandelijk & meervoudig gehandicapten

Ben je moedig in het omgaan met uitdagingen? Kun je een overzichtelijke situatie scheppen voor cliënten die soms wat moeilijker te begrijpen zijn? Ben jij onze constante factor die met een vleugje humor altijd een positieve draai aan de dag kan geven? Dan willen we graag dat jij ons team komt versterken.

Wie zijn wij

Op locatie 'Kameleon 2' verzorgen we gestructureerde dagbesteding voor een selecte groep cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag. Meestal jongvolwassenen met een stoornis binnen het autismespectrum. Deze cliënten hebben doorgaans een laag sociaal-emotioneel ontwikkelingsniveau, vergelijkbaar met dat van een kind vanaf ongeveer zes maanden oud. We hanteren een dagprogramma waarin duidelijkheid en structuur van groot belang zijn, altijd met de cliënt als middelpunt van onze aandacht.

Samen met je collega ben je verantwoordelijk voor jouw groep van 5 a 6 cliënten. Gedurende de dag bied je, je cliënten een programma aan met een reeks van activiteiten afgewisseld met rustmomenten. Voordat de cliënten binnen druppelen vanaf 09.30 uur, neem je de dag met je collega door. Zo nu en dan start je, je dienst om 7.00 uur op een woning, om cliënten te ondersteunen bij het begin van de dag voordat ze naar dagbesteding komen.

Je cliënten vertrouwen op jouw kalmte en structuur om de dag soepel te laten verlopen. Soms merk je dat een cliënt opgewonden of gespannen is. In dat geval kun je besluiten om met de cliënt een plek te zoeken die wat minder prikkelend is, of juist een plek waar ze hun energie kunnen uiten, zoals het springkussen of de snoezelruimte.

Soms verloopt een situatie anders, maar jij bent niet snel van je stuk te brengen. Er kunnen momenten zijn waarop de cliënt hevig reageert, en in dergelijke gevallen is de ondersteuning van je collega's cruciaal om de cliënt op de juiste manier te kalmeren. Je draagt daarom een pieper, en wanneer je daarop drukt, kunnen snel meerdere collega's hulp bieden.

Veel van onze cliënten hebben ook hulp nodig bij de algemeen dagelijkse levensverrichtingen. Jij biedt deze zorg met toewijding en aandacht. Rond half vijf worden de cliënten opgehaald of jij en je collega's brengen ze terug naar hun woning. Samen bespreken jullie de dag, evalueren wat goed ging en wat beter kan. Jullie zetten je volledig in om de dagelijkse routine zo comfortabel mogelijk te maken voor alle cliënten in de groep.

Je werkdagen zijn op maandag en vrijdag. Een eventuele derde werkdag in overleg op een van de andere dagen.

 • Een afgeronde relevante (zorg of hulpverlening gerelateerde) opleiding op mbo niveau
 • Je bent een echte teamplayer, maar kan desgewenst zelfstandig overweg met cliënten
 • Je durft en wil graag leren van hoe je collega's dingen aanpakken. Daarnaast heb je zelf ook wat in te brengen en kan men ook van jou leren
 • Je houdt van mensen en vindt gedrag dat je niet altijd meteen kunt interpreteren vooral een uitdaging
 • Je herkent signalen, hoe klein ook, vaak snel

Wat wij bieden

 • Direct een vaste aanstelling en contracturen in overleg tussen 16 en 24 uur per week
 • De mogelijkheid om meer uren te werken via aanvullend flexibel werk
 • Een bruto maandsalaris tussen € 2.258 - € 3.198 op basis van 36 uur, conform CAO Gehandicaptenzorg FWG 35
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% en 8% vakantiegeld
 • Reiskostenvergoeding en gratis parkeren voor de deur
 • Een introductieprogramma om je goed voorbereid te laten starten
 • Zo goed als onbeperkt leren middels e-learning van GoodHabits
 • Diverse overige trainings-, cursus- en opleidingsmogelijkheden
 • Jaarlijks € 750 fiscaal voordeel bij o.a. de aanschaf van een telefoon, laptop, tablet, fiets of het abonnement van jouw sportvereniging
 • De mogelijkheid extra verlofuren fiscaal voordelig te kopen en te verkopen

Je werkt bij Ipse de Bruggen vaak met kwetsbare cliënten en daarom zijn wij zeer zorgvuldig in ons selectiebeleid. De aanvraag Verklaring omtrent het gedrag (VOG), het navragen van referenties en het opvragen van informatie bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd maken om die reden onderdeel uit van de selectieprocedure.
Voor informatie kun je contact opnemen met (), tel: .

21.12.2023

Spoorlaan 19 , 2471PB Zwammerdam


Functie: begeleider dagbesteding Startdatum: 23-11-2023 Ervaring: Ervaren Educatielevel: MBO Contracttype: Vast Salaris: 2258 - 3198 Uren per week: 16 - 24

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Ipse de Bruggen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.Functie:begeleider dagbesteding mbo
Startdatum:22-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:2258 – 3198
Uren per week:16 – 24

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Ipse de Bruggen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Bodegravenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de bodegravenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Bodegraven
 2. Begeleider Dagbesteding MBO Ipse de Bruggen 22-11-2023

Bekijk ook andere vacatures