Vacature Servicedesk Medewerker

Servicedesk Medewerker in Reeuwijk

Je volgt een mbo niveau 4 opleiding richting IT-beheer

Je bent leergierig, klantgericht en je hebt de drive op de beste te willen worden in je vak

Je hebt een passie voor nieuwe IT-technologieën

Je durft verantwoordelijkheid te nemen en bent communicatief sterk

Een stagevergoeding van € 400 bruto per maand

Dagelijks een gratis een gezonde en verse lunch bij ons op kantoor

Verdere kansen om je studie duaal af te ronden of voor je eerste (bij)baan in de IT

Dit ga je doen:

Klanten ondersteunen


Zoek je een inspirerende, uitdagende stage waardoor je iedere dag met een grote glimlach thuiskomt? Een plek waar je kunt leren, kunt doorgroeien en waar je de juiste (ontzettend gezellige) mensen en begeleiding om je heen hebt? Goed nieuws, want we've got it all.

Wij vinden het belangrijk dat je tijdens je stage veel kennis opdoet en dit leert toepassen in je opdrachten. Je krijgt tijdens je stage een vaste coach en durven te garanderen dat je de eindstreep haalt. Of dat met een 8, 9 of 10 is, is aan jou!

De stage in kort:

Als Servicedesk & Support stagiair ben jij het eerste aanspreekpunt voor onze klanten die tegen diverse IT-gerelateerde zaken aanlopen. Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor een snelle en correcte behandeling van vragen, meldingen en wijzigingen over automatisering, problemen in de infrastructuur of over applicaties.

Als stagiair bij SPS ben je onderdeel van een MSP die organisaties met een hoge IT-afhankelijkheid ontzorgt. We zorgen ervoor dat deze "Digital Enterprise"-organisaties door middel van remote IT-beheer en IT-consultancyprojecten worden ontzorgd. Zodat onze klanten zich niet druk hoeven te maken om hun IT en zich kunnen focussen op hun eigen werkzaamheden en klanten.

Naast remote IT-beheer werken wij ook aan onze eigen software Gensys. Gensys is een ERP-beheeroplossing voor MSP-organisaties en wordt ingezet om IT-ketens en processen visueel inzichtelijk te maken. Denk daarbij aan dashboard voor het bewaken van transactieflows of het visueel inzichtelijk maken van de IT-infrastructuur van bedrijfskritische applicaties.

Als stagiair bij SPS ben je onderdeel van een MSP die organisaties met een hoge IT-afhankelijkheid ontzorgt. We zorgen ervoor dat deze "Digital Enterprise"-organisaties door middel van remote IT-beheer en IT-consultancyprojecten worden ontzorgd. Zodat onze klanten zich niet druk hoeven te maken om hun IT en zich kunnen focussen op hun eigen werkzaamheden en klanten.

Naast remote IT-beheer werken wij ook aan onze eigen software Gensys. Gensys is een ERP-beheeroplossing voor MSP-organisaties en wordt ingezet om IT-ketens en processen visueel inzichtelijk te maken. Denk daarbij aan dashboard voor het bewaken van transactieflows of het visueel inzichtelijk maken van de IT-infrastructuur van bedrijfskritische applicaties.

Geen dag op de Servicedesk is hetzelfde. Door de grote en diverse klantenbase ben je iedere dag met andere vraagstukken bezig. Het leuke contact met klanten maakt deze functie ontzettend veelzijdig en uitdagend.

''We starten iedere dag met het Servicedesk en Support team. Hierin bespreken we wat we die dag doen, wat er speelt en blijven we op de hoogte van elkaar.

Telefoon beantwoorden en tickets behandelen

Terugkoppeling met klant

Probleem oplossen voor klant

Intern overleg met collega's van beheer

"Bepaalde tickets kun je niet zelf oplossen en dus brief je jouw collega's van het beheerteam met wat er precies moet gebeuren.

"Op woensdag hebben we een interne kennissessie tijdens de lunch - een Brown Bag Sessie. Dan vertelt één van onze collega's iets over zijn of haar vakgebied.'

Tickets behandelen en verwerken in Gensys

Terugkoppeling met klant

Administratie en rapportages maken

Overleg met klant over bepaalde IT-issues

Servicedesk mailbox bijwerken

Tickets nalopen in Gensys

Review procedures / documenteren

''We sluiten met degene die wil de week af met een gezellige borrel!'

Welke opleiding heb je nodig als Servicedesk medewerker?

Ideaal is een mbo- of hbo-opleiding richting ICT. Dat is geen probleem! Je kunt ook op de Servicedesk starten met een omscholingstraject of traineeship. Als je bijvoorbeeld uit de horeca of retail komt. Heb je wel de communicatieve skills maar nog geen IT-skills? Geen zorgen, wij leren jou alles wat je moet weten over de techniek.

Hoe is de werksfeer bij SPS?

Bij SPS ben je meer dan alleen werknemer. We zijn groot genoeg om grote en landelijke projecten te kunnen uitvoeren, maar ook nog klein genoeg om alle collega's persoonlijk te leren kennen. Een echt familiebedrijf waar iedereen elkaar kent. Je krijgt bij ons alle vrijheid om jezelf in een goede werksfeer te ontwikkelen.

Welke vaardigheden heb je nodig als Servicedesk Medewerker?

Als Servicedesk Medewerker ben je de hele dag in contact met mensen. Dat kunnen externe klanten, collega's of eindgebruikers zijn. Belangrijk in deze functie is daarom om sterke communicatieve skills te hebben. Je moet kunnen doorvragen tot de kern van een probleem en je moet de eindgebruiker gerust kunnen stellen. Empathie en geduld zijn onmisbaar.

Natuurlijk is een portie leergierigheid, doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheid ook van belang in deze functie.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden op de Servicedesk?

Je kunt altijd doorgroeien bij SPS. Op de Servicedesk kun je jezelf verder ontwikkelen tot Skilled Servicedesk Medewerker, Medior Servidesk Medewerker of zelfs tot Senior. Je komt terecht in ons RES-Q Team - ons team met technisch beheerders met jaren ervaring en een boel kennis. Daarom is het niet de vraag óf je doorgroeit, maar hoe snel en wanneer. Bij ons krijg je de kans om certificaten te behalen en jouw IT-carrière een kickstart te geven.

Is er een dresscode bij SPS?

Er komen vaak klanten en relaties bij ons op kantoor langs, dus willen we graag dat iedereen er representatief uit ziet. Wij noemen onze dresscode smart casual: een verzorgde look, maar niet te overdressed. Of anders gezegd: casual gekleed met een professionele uitstraling.


We zijn groot genoeg om landelijke en internationale projecten uit te voeren, maar ook klein genoeg om alle collega's persoonlijk te kennen. Het familiegevoel blijft bij ons altijd behouden. We werken vanuit een platte organisatiestructuur met een open cultuur waarin iedereen zijn mening telt. We hebben hetzelfde doel voor ogen. We stropen met zijn allen onze mouwen op, werken hard en zijn recht door zee.

En we zorgen dat je projecten doet waar je blij van wordt. We kijken naar jouw kwaliteiten en zorgen er samen voor dat je nooit verveeld raakt. Dit alles in een fijne werkomgeving waar de lijntjes kort zijn en eerlijkheid voorop staat. Zodat we altijd plezier hebben - tijdens én na onze werkdag.

Bij SPS kun je continu doorleren: van certificering tot een hbo-studie, van interne training tot het bezoeken van Microsoft-events: er is geen plafond voor studiebudget. Als het voor jou en SPS toegevoegde waarde heeft, is er veel mogelijk. Wij investeren in onze mensen. Zo blijft je werk uitdagend en wordt personeel ingezet op projecten waar ze echt goed in zijn. Jouw NeXt Step kun je dus helemaal zelf bepalen.

... er is altijd een next step!


  • Eerste gesprek met leidinggevende en HR

  • Tweede gesprek met afdelingsmanager en collega

  • Arbeidsvoorwaardengesprek, referentiecheck en aanbod

als Servicedesk Medewerker. neemt binnen drie werkdagen contact met je op.Functie:servicedesk medewerker
Startdatum:04-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:32 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met SPS via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Bodegravenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de bodegravenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Bodegraven
  2. Servicedesk Medewerker SPS 04-12-2023

Bekijk ook andere vacatures