Vacature Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk in Woerden

De column van Nico Ramaer

Vrijwilligerswerk bij de televisie

RPL televisie zendt verschillende programma's en reportages uit.

Het team van RPL Actueel maakt nieuwsitems op locatie over actuele gebeurtenissen in Woerden en omgeving. Dat kan gaan over politiek, sociale gebeurtenissen, economie, verkeer, verenigingsleven enzovoort.

Elke week worden onderwerpen van een vergadering van de gemeenteraad in de studio besproken met een wethouder of de burgemeester.

Naast de reportages van RPL Actueel worden door andere teams programma's gemaakt over thema', zoals evenementen en cultuur & historie.

Ieder programma wordt gemaakt door een eigen team, dat verantwoordelijk is voor het hele proces, van het uitwerken van ideeën tot aan uitzending van het programma. In de redactievergadering maakt het team afspraken, zoals over de filmopnames en over de eindredactie.

De taken die nodig zijn voor het maken van een televisieprogramma zijn ongeveer samen te vatten als werkzaamheden die uitgevoerd worden door een interviewer, een cameraman en een editor. Voor iedere taak hebben we bij voorkeur verschillende mensen, zodat die elkaar kunnen afwisselen en vervangen als een ander niet kan. Taken van verschillende functies kunnen gecombineerd worden als die aansluiten bij jouw interesse en ervaring.

Herken jij jezelf?

 • Een televisieprogramma maken over en voor mensen uit Harmelen, Kamerik, Zegveld en Woerden vind je uitdagend.
 • Inzet, creativiteit en betrokkenheid zijn van toepassing op jou.
 • Je bent goed in taal en je kunt helder schrijven en spreken of techniek is jouw ding.
 • Samenwerken in een enthousiast team spreekt je aan en je ziet feedback als een cadeau.
 • Je bent bereid per week een paar uur van je vrije tijd in te zetten voor RPL Woerden.
 • Je bent minimaal 16 jaar. Ben je jonger? Overtuig ons.

Dan ben jij de persoon die we zoeken om het RPL televisie team te versterken.

Wat ga je doen?

Als interviewer bereidt je de vragen voor en voer je het gesprek over de onderwerpen van een reportage.. Enige ervaring met interviewen en presenteren is een voordeel.

Als cameraman ga je alleen of met een interviewer op pad als op locatie opnames gemaakt worden. Je zorgt voor opnames met een goede beeld- en geluidkwaliteit. Bij opnames in de studio werk je samen met het hele team.

Als editor zorg je voor de montage van een film. Op de computer worden de opnamen tot een goede film gemaakt. Enige ervaring in het monteren van films is een voordeel maar niet noodzakelijk.

Wat bieden wij?

 • Interne opleiding en NLPO opleidingen.
 • Enthousiaste en leuke collega's.
 • Een plek waar je jouw vaardigheden kan ontwikkelen en waar je ervaring opdoet op het gebied van radio programma's maken.

Ook als je geen ervaring hebt, ben je zeer welkom. Bij RPL hebben we mensen in huis die jou wegwijs maken in de wereld van het maken van terlevisieprogramma's.

Benieuwd wat jij voor RPL TV kan doen?

We nodigen je uit voor een gesprek om dat samen te uit te zoeken als je een e-mail stuurt naar .

In de middag trekken er wolken over maar zijn er ook zonnige perioden. Eind van de middag en in de avond is het ronduit zonnig weer. De matige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 18°C.Functie:vrijwilligerswerk
Startdatum:07-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Stichting Lokale Omroep Woerden via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Bodegravenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de bodegravenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures bodegraven
 2. Vrijwilligerswerk Stichting Lokale Omroep Woerden 07-06-2024

Bekijk ook andere vacatures