Vacature Vertrouwenscontactpersoon Sportclub

Vertrouwenscontactpersoon Sportclub in Reeuwijk

Sportclub Reeuwijk

Vertrouwenscontactpersoon Sportclub Reeuwijk

Een vertrouwenscontact persoon (VCP) is een contactpersoon binnen Sportclub Reeuwijk die zich inzet voor het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag en daarnaast is een VCP het eerste aanspreekpunt voor iedereen die te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag. Onder grensoverschrijdend gedrag binnen de sport wordt onder andere seksuele intimidatie en misbruik, intimidatie en machtsmisbruik, pesten en uitsluiting, agressie en geweld en alle vormen van discriminatie verstaan.

Bij de VCP kun je in vertrouwen je verhaal doen. Een vertrouwenscontactpersoon luistert en denkt mee en bespreekt dan samen de mogelijkheden. Het gesprek is in vertrouwen en eventueel anoniem. Mocht de veiligheid van een of meerdere leden in het geding zijn, dan kan het bestuur vragen om de vertrouwelijkheid op te heffen.

De VCP maakt samen met de betrokkene een verslag en zal daarmee melding doen bij het bestuur. De VCP behandelt niet zelf inhoudelijk de klacht en de VCP is zelf geen hulpverlener.

Mijn naam is en ik ben vertrouwenscontactpersoon van Sportclub Reeuwijk. Ik werk als internist in het Groene Hart Ziekenhuis. Ik ben zelf geen actief sporter bij de sportclub Reeuwijk, maar wel betrokken als vrijwilliger.

Voor de functie van VCP heb ik een opleiding bij het NOC*NSF gevolgd en heb ik een VOG afgegeven aan het bestuur.

Ik ben te bereiken via het mailadres: .

  • Een vertrouwenscontactpersoon van de atletiekunie
  • Bij Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN) is er namens de gehele sport een landelijke poule van professionele vertrouwenspersonen. Zie voor meer informatie de website centrumveiligesport.nl of telefoonnummer 0900-2025590, bereikbaar op doordeweekse dagen van 8.30- 17.30 uur.


Functie:vertrouwenscontactpersoon sportclub
Startdatum:02-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:Lagere school
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Sportclub Reeuwijk via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Bodegravenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de bodegravenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Bodegraven
  2. Vertrouwenscontactpersoon Sportclub Sportclub Reeuwijk 02-02-2024

Bekijk ook andere vacatures