Vacature Medior Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling

Medior Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling in Bodegraven

Medior adviseur ruimtelijke ontwikkeling (36 uur)

Wat ga je doen?

Je treed je op als adviseur in kleine tot grote ruimtelijke projecten. Hierbij kun je denken aan het proces van bestemmingsplannen, en anterieure overeenkomsten, participatie, planschade, buitenplanse omgevingsplanactiviteiten (BOPA), wijziging omgevingsplan, nadeelcompensatie en bezwaar en beroep.

 • Je zorgt hierbij voor een zorgvuldige afweging in de afwikkeling van ruimtelijke processen procedures en ben je aanspreekpunt voor in- en externe partijen.
 • Daarnaast beoordeel je principeverzoeken om af te wijken van het bestemmingsplan, in samenwerking met andere beleidsvelden en adviseer je collega's over de toepassing van ruimtelijk beleid bij omgevingsvergunningen en in handhavingszaken.
 • Je bent (mede) verantwoordelijk voor het adviseren, voorbereiden, opstellen en zowel inhoudelijk als procesmatig begeleiden van (herzieningen van) bestemmingsplannen.
 • Je onderhoudt hierbij in- en externe contacten en levert inhoudelijke expertise op beleids- dan wel procesmatig- en juridisch niveau.

Wat breng je mee?

Je hebt een dienstverlenende instelling en bent gedreven en ondernemend. Je bent communicatief vaardig in woord en schrift en je hebt een pragmatisch manier van werken, en een goed oog 'voor de wereld buiten het gemeentehuis'. Je wacht niet af maar zet zelf de eerste stap: je denkt in kansen en mogelijkheden, bent flexibel maar bent je ook bewust van de positie van de gemeente binnen het planproces. Je voelt je thuis een informele organisatie zonder direct leidinggevende en werkt zelfstandig. Je bent omgevingsbewust, hebt inlevingsvermogen en een goed gevoel voor ambtelijke- en bestuurlijke verhoudingen. Daarnaast heb je:

 • Je hebt een afgeronde hbo of wo opleiding in de richting van ruimtelijke ontwikkeling, planologie of omgevingsrecht.
 • Ruime kennis van wetgeving, (gemeentelijk) beleid, procedures op onderdelen van het betreffende terrein en het kunnen toepassen hiervan.
 • Ruime ervaring in het optreden in overlegsituaties en het daarin toelichten en verdedigen van standpunten en het doen van voorstellen.

Wat bieden we jou?

 • Afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring is deze functie (indicatief) ingeschaald in schaal 10 (max. € 5.009,00 bruto bij een werkweek van 36 uur) met een individueel keuzebudget (IKB) van 17.05%.
 • Het betreft een arbeidsovereenkomst van een jaar dat bij wederzijdse tevredenheid kan worden omgezet naar een vast dienstverband.
 • Wij kennen een aantrekkelijke pensioensregeling bij het ABP.
 • Een organisatie waarin je vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt, die van jou verwacht dat je flexibel bent en initiatief neemt en waarin je schouder aan schouder samenwerkt met bestuurders en collega's.

Wie zijn wij?

De gemeente Bodegraven- Reeuwijk is centraal gelegen naast de gemeenten Gouda, Woerden en Alphen aan den Rijn, waardoor wij een uitermate aantrekkelijke gemeente voor bewoners en ondernemers zijn. Met 35.000 inwoners op een oppervlakte van 88 km2, kenmerkt onze gemeente zich door een dorps- en landelijk gebied waar naast wonen en bedrijvigheid ook recreatie plaatsvindt. De Reeuwijkse plassen zijn voor een groot deel aangewezen als Natura 2000 gebied en is met zijn 735 hectare aan oppervlakte erg geliefd onder recreanten. Onze strategische ligging en het prettige woon-, recreatie- en werkvoorzieningenklimaat, maakt van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk een gewilde en geliefde plek om te wonen, te werken en te recreëren.

Wij zijn een gemeente waar we het net even iets anders doen! Bij de gemeente Bodegraven-Reeuwijk werken we vanuit wisselende rollen zelf organiserend samen aan de opgaven zoals die vanuit de samenleving naar ons toe komen. Wij hechten waarde aan persoonlijke dienstverlening, dienstverlening waar de burger centraal staat. We maken het makkelijker voor de inwoner. Waarbij we het belangrijk vinden dat onze inwoners zich welkom, betrokken en goed gefaciliteerd voelen. Wil jij meer weten over onze organisatie en ben jij benieuwd hoe collega's het werken bij onze gemeente ervaren?

Belangstelling?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel, stuur dan je CV en motivatiebrief voor 9 november in . Voor vragen over de vacature, kun je via telefoonnummer contact opnemen met of Barbera Drost, senior juristen Grondzaken en over de procedure met Leo Booms, adviseur Organisatie & Ontwikkeling.Functie:adviseur ruimtelijke ontwikkeling
Startdatum:05-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:5009 – 5009
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Bodegraven-Reeuwijk via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Bodegravenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de bodegravenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Bodegraven
 2. Medior Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling Gemeente Bodegraven-Reeuwijk 05-11-2023

Bekijk ook andere vacatures