Vacature Leesconsulent

Leesconsulent in Bodegraven

Bibliotheek De Groene Venen

Wil je graag scholen ondersteunen bij bevorderen van leesplezier voor kinderen? Is het jouw missie dat ieder kind goed leert lezen? Houd je van afwisseling, organiseren en faciliteren?

Wij zoeken per direct

een Leesconsulent

voor tenminste 20 uur per week, voor het werkgebied van de Bibliotheek De Groene Venen ter ondersteuning van het team Educatie.

Wat ga je doen?

Jij bent de vertegenwoordiger van de Bibliotheek binnen de basisscholen. Je ondersteunt docenten binnen de basisscholen bij het opstellen en uitvoeren van het lees- en mediabeleid. De basis hiervoor is met name de Monitor van de Bibliotheek op School.

Verder organiseer je activiteiten gericht op het bevorderen van leesplezier en digitale geletterdheid. Je ontwikkelt programma's en groepsbezoeken voor de doelgroep 4-12 jaar op het gebied van leesbevordering en digitale geletterdheid en voert deze ook uit, in de Bibliotheek of in de school. Daarnaast zorg je voor het beheer van de collectie op de scholen.

Je ondersteunt docenten, vrijwilligers en ouders in de Bibliotheek op school, adviseert onderwijsteams over lees- en taal bevorderende activiteiten en zal deze zo nodig uitvoeren.
Samen met het leesconsulententeam geef je vorm aan landelijke promotieactiviteiten, zoals de Voorleeswedstrijd en Kinderboekenweek, en initieer en organiseer je leespromotieactiviteiten in de Bibliotheekvestigingen.

Met wie?

Je werkt in het team Educatie. Een team dat bestaat uit leesconsulenten/mediacoaches. Dit team is gezamenlijk verantwoordelijk voor de dienstverlening aan 0-18 jarigen in het werkgebied van de Bibliotheek De Groene Venen.

Wat kan je van ons verwachten?

 • Een inspirerende organisatie die continu in ontwikkeling is en die steeds meer
  projectmatig gaat werken;
 • De kans om je te blijven ontwikkelen binnen je functie;
 • Een aanstelling voor tenminste 20 uur per week;
 • Salaris conform de CAO Openbare Bibliotheken, schaal 8;
 • Het betreft een tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vast dienstverband.

Wat neem je mee?

 • MBO+/HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur met onderwijsachtergrond;
 • Je kunt goed plannen en organiseren;
 • Je bent collegiaal en communicatief vaardig;
 • Je bent geïnteresseerd in kinderen, leesbevordering, jeugdliteratuur en digitale media;
 • Je hebt affiniteit met taalarme gezinnen;
 • Je hebt organisatietalent en improvisatievermogen;
 • Je bent proactief, resultaatgericht en kunt zelfstandig werken;
 • Je bent vertrouwd met het werken met pc's, tablets, smartboards en sociale media;
 • Je levert een actieve en kwalitatieve bijdrage aan leesplezier en digitale geletterdheid bij de leerlingen;
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B en eigen vervoer;
 • Je hebt een brede interesse voor digitale media en mediawijsprogramma's;
 • Je bent, afhankelijk van kennis en ervaring, bereid modules van de opleiding leesconsulent te volgen.

Wie is de Bibliotheek De Groene Venen?

In een snel veranderende wereld vinden inwoners bij de Bibliotheek een inspirerende ontmoetingsplek voor lezen, leren en beleven. Hierbij is aandacht voor de actuele ontwikkelingen en specifieke groepen in de lokale samenleving.
De Bibliotheek stimuleert en ondersteunt de persoonlijke ontwikkeling van de inwoners door in te zetten op lezen, leren en digitaal meedoen.
De bezoekers van de Bibliotheek komen uit alle lagen van de bevolking en uit veel verschillende culturen. We willen graag een Bibliotheek zijn waar iedereen zich welkom voelt en zich kan herkennen in de medewerkers. Daarom streven we naar diversiteit in ons personeelsbestand.

De Bibliotheek geeft prioriteit aan intensivering van de dienstverlening gericht op 0-13 jaar. Met projecten als Boekstart en de formule de Bibliotheek op school willen we zoveel mogelijk kinderen in die leeftijdsgroep bereiken. De Bibliotheek heeft vestigingen in Bodegraven-Reeuwijk-Waarder- Moordrecht-Nieuwerkerk-Zevenhuizen-Waddinxveen.

Enthousiast?

Is deze functie echt iets voor jou? Kom dan ons team versterken. Solliciteer vóór 1 juni. Wil je eerst meer informatie inwinnen? Mail of bel dan gerust naar Dorrie Pieterse ). De gesprekken vinden plaats in de week van 10 juni.Functie:leesconsulent
Startdatum:09-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:20 – 20

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Stichting Bibliotheek De Groene Venen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Bodegravenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de bodegravenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures bodegraven
 2. Leesconsulent Stichting Bibliotheek De Groene Venen 09-05-2024

Bekijk ook andere vacatures