Goudse Mantle Plume brengt intense debuut EP 'In The Heat Of Battle' uit voor 113 Zelfmoordpreventie

Goudse Mantle Plume brengt intense debuut EP 'In The Heat Of Battle' uit voor 113 Zelfmoordpreventie

Samen met onze collega’s van andere nieuwswebsites maken wij het nieuws van Bodegraven en omgeving. Wij delen de interessante nieuwsberichten van onze collega’s zodat jij op de hoogte blijft van al het nieuws.

Marjon Boschloo, a.k.a. Mantle Plume heeft het volgende bericht gedeeld op 2024-02-27:  Ieders leven kent een eigen strijd: met/tegen onszelf, ziekte, elkaar of de wereld. Het heeft Mantle Plume vaak geholpen om haar gevoelens gereflecteerd te horen in muziek en songteksten. Met haar eigengeschreven liedjes (die zo intens klinken als een echte mantelpluim komend uit de kern van de aarde) wil ze hetzelfde bieden aan anderen. Zingend of schreeuwend op de toppen van haar gitaar riffs, stuwt Mantle Plume 'abnormally hot rock' voort met een punk attitude, meerlagige songteksten en een drive, energie en intensiteit als een vulkanische hotspot. Haar debuut EP 'In The Heat Of Battle' kan vanaf 1 maart exclusief bij Bandcamp voor eenmalig €4,- (of hoger donatiebedrag naar keuze) worden gedownload en oneindig gestreamd. De opbrengst gaat naar 113 Zelfmoordpreventie.

Strijden tijdens covid-19 pandemie

De van origine Goudse artiest schreef de 4 liedjes op 'In The Heat Of Battle' tijdens de covid-19 pandemie, toen iedereen aan het strijden leek: regeringen en bedrijven elkaar aftroevend voor mondkapjes en vaccins, mensen strijdend voor fysieke gezondheid, of vrijheid, of mentale gezondheid. In die tijd nam Mantle Plume deel aan het 'Artist in Progress' traject van BMEC College of Music. Helaas stapte een van haar mede-artiesten aldaar, singer-songwriter Toon Mentink, uit het leven op de dag dat de 'great conjunction' van Jupiter and Saturnus plaatsvond.

Song ter nagedachtenis

"Ik schreef het nummer 'Great Conjunction' ter nagedachtenis aan Toon, hopend dat het iets van betekenis kan brengen voor zijn familie, vrienden en iedereen die een dierbare is verloren", deelt Mantle Plume. Toons maatje Jack Guns (bassist bij o.a. Douwe Bob) sloot aan op basgitaar en Tim Bastiaanse (ook artiest/producer bij BMEC) mixte het nummer, daarin hun warme herinneringen, rouw en weg naar herstel vangend.

Vurig en intens

Van die warme klanken naar het kaleidoscopische feniksachtige 'Let Go', de tongue-in-cheek experimentele noise van 'Hear Me' en het (vocale) gevecht met Finn Rombouts in het punky duet/duel 'Crossing Swords' , brengt de EP 'In The Heat Of Battle' voor elke strijd een heel verschillende sound, maar altijd vurig en intens, karakteristiek voor Mantle Plume.

Muziekplatform Bandcamp versus Spotify

Mantle Plume kiest voor Bandcamp: "Spotify betaalt voor de eerste 1000 streams per jaar NIETS en daarna €0,003 per stream: onrechtvaardig en zinloos voor het goede doel. Een Bandcamp-account is gratis. Je betaalt per EP eenmalig een klein bedrag voor download en oneindig streamen. Desgewenst kun je het ook na download in je Spotify library zetten. Je geld gaat rechtstreeks vanuit Bandcamp naar 113 Zelfmoordpreventie, dus met je aankoop kun je iemand helpen in diens donkerste uur."

Vanaf 1 maart a.s. kan de EP 'In The Heat Of Battle' van Mantle Plume voor eenmalig €4,- (of hoger donatiebedrag voor 113 Zelfmoordpreventie naar keuze) op https://mantleplume.bandcamp.com worden gedownload en oneindig gestreamd.

113 Zelfmoordpreventie

Als jij het gevoel hebt dat je jouw strijd niet meer aankunt, of bezorgd bent over iemand, bel dan anoniem 0800-0113 of chat op https://113.nl met de mensen van 113 Zelfmoordpreventie. Ze zijn er 24/7 om te luisteren naar jou, vertrouwelijk. Erover praten helpt. Je hebt niets te verliezen..

Lees het volledige nieuwsbericht hier en word doorgeleid naar de website van Marjon Boschloo, a.k.a. Mantle Plume.

Deel dit bericht:

Redactie Bodegravenkrant

Welkom op de externe berichten pagina van Bodegravenkrant. Ik verzamel allerlei interessante, leuke en nuttige nieuwsberichten voor je. Veel leesplezier!

  1. Goudse Mantle Plume brengt intense debuut EP ‘In The Heat Of Battle’ uit voor 113 Zelfmoordpreventie

Nog meer externe nieuwsberichten